dissabte, 12 de juny del 2010

Gent dels Rius: Trobada de col·lectius en defensa dels rius i els deltes dels Països Catalans


 

Gent dels Rius: Trobada de col·lectius en defensa dels rius i els deltes dels Països Catalans

Aquest proper cap de setmana tindrà lloc al museu de Can Torrents, una trobada de col·lectius en defensa dels rius i els deltes dels Països Catalans, amb el nom de Gent dels Rius. Organitzada per la secció santboiana de l'Òmnium Cultural Baix Llobregat, té el suport de la Regidoria de Medi Ambient de la ciutat de Sant Boi.

En aquesta trobada es vol donar a conèixer la problemàtica ambiental dels espais fluvials i deltaics de tres grans rius dels Països Catalans com són l'Ebre, el Xúquer i el Llobregat. Precisament, molt sovint els problemes de conservació d'aquests espais en llocs com en el delta del Llobregat, són ningunejats pels mitjans de comunicació, i poc coneguts per la pròpia població. Això no passa tant en el cas del Xúquer, i és tot al contrari en el cas de l'Ebre.

També és una oportunitat de trobar-nos persones i entitats que tot i la distància geogràfica, patim els mateixos problemes en el nostre territori. Comtarem amb la participació de Xúquer Viu, la Plataforma en Defensa de l'EbreSalvem Can TrabalPlataforma SOS Delta-Salvem OliveretesEcologistes en Acció-Les Agulles i DEPANA. També tindrem la participació del regidor de Medi Ambient i Entorn Natural de l'ajuntament de Sant Boi, Josep M. Cervelló.

La trobada començarà a les 17h a les golfes de Can Torrents i està adreçada a totes les persones que vulguin conèixer aquests territoris, i les persones i entitats que estan treballant per la seva preservació.

Al vespre, a partir de les 22h, tindrem l'actuació de Terrer Roig, banda musical de les terres de l'Ebre, que ens oferirà la seva música a la plaça del Mercat Vell.

Per finalitzar la trobada, el diumenge 13 al matí, qui vulgui podrà afegir-se al testing que organitzaDEPANA a la zona del Remola-Filipines, i que es troba amenaçada per la possible construcció d'un complex esportiu-lúdic


gent_riu72(2).jpggent_riu72(2).jpg
1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada