divendres, 4 de juny del 2010

Acció Social posa en marxa el Punt de Trobada a Gavà

Acció Social posa en marxa el Punt de Trobada a Gavà

Prop de 1.500 infants de Catalunya han utilitzat aquest servei aquest any

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carme Porta, i  l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, han inaugurat avui el Punt de Trobada a Gavà, un espai que fa possible els règims de visites dels fills i filles en casos de situacions familiars conflictives. Aquest servei forma part de la Xarxa d’Atenció i Recuperació Integral per a dones que pateixen violència masclista i els seus infants.
 
El Punt de Trobada és un servei destinat a prevenir, en un lloc neutral i transitori, en presència de personal qualificat, la problemàtica que sorgeix en el compliment del règim de visites judicialment establert en els casos de violència masclista o divorcis i separacions conflictives; així com per les visites amb les famílies biològiques dels menors tutelats per la Generalitat, per assegurar la protecció dels infants.
 
El Departament d’Acció Social i Ciutadania és titular del Punt de Trobada de Gavà, un servei que té un cost anual de 130.000 euros anuals. L’Ajuntament de Gavà ha cedit l’espai i ha col·laborat amb el Departament a l’hora de posar en marxa el servei. L’equipament compta amb 4 espais per a les trobades entre els infants i els seus familiars i també despatxos d’ús exclusiu per a l’equip professional. El servei Punt de Trobada de Gavà compta amb dues professionals de la psicologia i tres de l’àmbit de l’educació i el treball social.
 
El Punt de Trobada de Gavà ja ha començat a prestar servei els dimecres i els divendres, de 17h a 20h i els dissabtes i els diumenges de 9h a 14h i de 16h a 20h. El seu àmbit territorial s’estén a la comarca del Baix Llobregat, i concretament, dóna servei a diferents localitats dels partits judicials de Gavà, Sant Feliu de Llobregat i Sant Boi de Llobregat.
 
20 serveis punts de trobada a tot el país
En aquests moments, existeixen 20 Punts de Trobada a tot Catalunya.  Existeixen aquests serveis a:  Girona, Barcelona (4), Reus, Lleida, Vilanova i la Geltrú, El Prat de Llobregat, Manresa, Vic, Tortosa, L’Hospitalet de Llobregat, Figueres, Gavà, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Granollers i Mollet del Vallès.
 
El nombre de famílies i d’infants atesos en aquesta xarxa de Punts de Trobada no ha parat d’augmentar:
 

 
Famílies
Infants
2005
382
465
2006
511
584
2007
622
716
2008
694
894
2009
1.188
1.491
FONT: Departament/s

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada